понеділок, 07 вересня 2020 12:45

Більшість українців не бояться коронавірусу

Більшість українців не бояться коронавірусу
За даними опитування, більшість українців виконують вимоги влади щодо носіння маски у громадських місцях. Фото: pixabay

40% українців у липні 2020 року вважали, що епідемія коронавірусу є загрозливою.

14% з них заявили, що інфекція дуже загрозлива, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас 58% респондентів заявили, що епідемія коронавірусу не становить загрози для них особисто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди менше довіряють Зеленському - опитування

Найбільше українці не задоволені рішеннями Кабміну, які той ухвалював про подолання епідемії. Більшість (51%) респондентів заявили, що не схвалюють дії уряду (схвалюють - 36%). Дії місцевої влади не схвалюють 34% (схвалюють - 56%). Дії президента не схвалюють 40% (схвалюють - 49%).

За даними опитування, більшість українців виконують вимоги влади щодо носіння маски у громадських місцях. Лише 6% заявили, що маски не носять.

Опитування проводила соціологічна група "Рейтинг" на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень МРІ 30-31 липня 2020 року. Дані збирали за допомогою комп'ютерного методу телефонного інтерв'ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проводили за випадковою вибіркою, яка включала 2472 громадян України віком від 16 років і старше. Вибірка репрезентативна за регіоном, віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 2% при 95-відсотковому рівні довіри, а коефіцієнт досяжності становив 12%.

74% людей у світі готові отримати вакцину від Covid-19, коли вона стане доступною. Найменший інтерес виявили в Росії. 56% росіян проти вакцинації. Про результати опитування, яке проводила компанія Ipsos для Всесвітнього економічного форуму, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців не бояться коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі