пʼятниця, 05 березня 2021 15:13

Більшість безробітних - жінки. У центрі зайнятості назвали причину

Більшість безробітних - жінки. У центрі зайнятості назвали причину
Жінки не довго залишаються без роботи. Фото: pixabay.com

У Києві 2/3 безробітних становлять жінки. Із 33,7 тис. звернень до столичної служби зайнятості 20,2 тис. - від жінок.

Таку ситуацію у відомстві пояснюють дисбалансом на ринку праці Києва, передає "Укрінформ".

"Скажімо, у сферах торгівлі і ремонту, розміщення і харчування, інформації та телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності, професійної, наукової та технічної діяльності, мистецтва та спорту, які традиційно вважалися "жіночими", кількість претендентів перевищує кількість вакансій від 3 до 26 разів, у той час, як з робітничими спеціальностями навпаки – кількість вакансій перевищує кількість претендентів", - розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

За його словами, жінки не довго залишаються без роботи, адже хочуть швидше влаштуватися. Наприклад, жінки, які торік перебували на обліку в районних філіях КМЦЗ, захотіли відкрити власний бізнес у сферах перукарських та манікюрних послуг, геології та геодезії, освіти, комп'ютерного програмування, штукатурно-оздоблювальних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітним пообіцяли $400 щотижня

"Важливі інструменти подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили - професійне навчання, професійна орієнтація, поглиблення співпраці з роботодавцями задля створення нових робочих місць", - зазначив Біліч.

Також у відомстві розповіли, що жінки частіше обирають роботу у сферах менеджменту. Найбільш популярні вакансії - головний бухгалтер, головний економіст, фахівець державної служби місцевого самоврядування, економіст з фінансової роботи, секретар, оператор поштового зв'язку, продавець продовольчих товарів, медсестра, менеджер з маркетингу, вихователь дошкільного навчального закладу, головний державний аудитор, головний юрисконсульт, менеджер з організації консультативних послуг, прибиральник службових приміщень, адміністратор, економіст, мерчендайзер, інспектор з кадрів.

За даними служби зайнятості, жодна з жінок не влаштувалася на вакансії водіїв, менеджерів з логістики, системних адміністраторів, електромонтерів, майстрів дільниць, виконробів, інженерів-програмістів, інженерів-конструкторів, слюсарів, кур'єрів та підсобних робітників.

В Україні безробітних навчатимуть ІТ-спеціальностям для потреб роботодавців у сфері інформаційних технологій. Відбір кандидатів для проходження професійного навчання здійснюватиметься на добровільній основі.

Зараз ви читаєте новину «Більшість безробітних - жінки. У центрі зайнятості назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі