середа, 12 вересня 2007 12:15

Більшість американців вважають війну в Іраку програною

Більшість жителів США рахують війну в Іраку програної. Повною або частковою поразкою американців залишиться ця війна в історії США, на думку 59% громадян.

Соціологічний опит показує, що песимістично настроєні вісім з десяти прихильників демократичної партії і три з десяти виборців, що підтримують республіканську партію.

Що стосується громадян, що не симпатизують обом партіям, то шість з десяти теж вважають, що політика адміністрації відносно Іраку потерпіла провал. Опит був проведений агентством Associated Press і компанією Ipsos.

Щонайповнішою невдачею вважають війну в Іраку 28% опитаних. Це в чотири рази більше, ніж ті, хто до цих пір переконані в повному успіху – їх всього 7%. Кількість громадян, що вважають, що війна залишиться в американській історії як поразка, за рік небагато збільшилося. Опит, проведений Gallup, у вересні 2006 року показав, що 52% відсотка громадян дотримувалися цієї думки, тоді як зараз, показали AP і Ipsos, його розділяють 59% населення,  повідомляє    Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Більшість американців вважають війну в Іраку програною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі