вівторок, 27 травня 2008 13:19

Більше мільйона китайців евакуюють через загрозу повені

Власті Китаю планують евакуювати до 1,3 мільйонів чоловік в районах Китаю, що постраждали від землетрусу, у зв"язку із загрозою спровокованого підземною стихією повені.

За останніми даними, через спровоковані землетрусом обвали в горах провінції Сичуань утворилося 35 запруд, які можуть прорватися у будь-який момент. У них накопичилося вже 130 мільйонів кубометрів води.

Крім того, під загрозою обвалення в провінції знаходяться 69 дамб. З паводконебезпечного району до даного моменту евакуйовано вже 70 тисяч чоловік.

За останніми даними, землетрус магнітудою 8,0 забрав в Китаї вже більше 67 тисяч життів. Після події 12 травня удару підземної стихії, в районі лиха було зафіксовано вже 8 тисяч 448 залишкових поштовхів. Зокрема, в районі лиха відбулося п"ять поштовхів магнітудою більше 6, 28 - магнітудою понад 5, 182 - магнітудою понад 4.

У регіоні, постраждалому від руйнівного землетрусу, поки не виявлено ознак виникнення епідемій, заявив на прес-конференції в Пекіні офіційний представник міністерства охорони здоров"я КНР Чень Сяньі (Chen Xianyi).

"В даний час в постраждалих районах кількість епідеміологічних захворювань не перевищує щорічних показників, іншими словами, в районі лиха немає спалахів інфекційних захворювань", - сказав він.

Як відзначив чиновник, в регіоні лиха фіксуються "звичайні захворювання: діарея, туберкульоз, гепатити, але немає нічого серйозного".

За його словами, "зіставлення сьогоднішні даних з показниками захворюваності в звичайний час показує, що ніяких спалахів епідемічних захворювань зараз не немає".

Чень Сяньі відзначив, що у зв"язку з погіршенням умов життя і ослабленим в результаті вимушених позбавлень імунітету, "місцеві жителі можуть бути легко схильні до інфекцій", повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Більше мільйона китайців евакуюють через загрозу повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі