вівторок, 02 грудня 2008 13:23

Більше 95 відсотків території Венеції пішло під воду

Більше 95 відсотків території Венеції пішло під воду

В результаті сильної повені у Венеції, за станом на вечір понеділка, виявилося подтоплено близько 95 відсотків міської території, пише у вівторок британська газета TheTimes.

Через незвичайно сильний прилив рівень води у Венеціанській лагуні піднявся на 1,6 метра вище за середні позначки. Такий високий рівень води у Венеції не реєструвався з 1986 року.

Якщо сильний вітер з боку Адріатичного моря, що викликає підйом води, найближчим часом не стихне, то на Венецію чекає повторення руйнівної повені 1966 року. Тоді, нагадує TheTelegraph, рівень води піднявся на 1,94 метра, близько 40 історичних будівель було пошкоджено, а низка музейних експонатів безнадійно зіпсована.

В понеділок вдень площа Святого Марка у Венеції вже була вкрита 80-сантиметровим шаром води, а до вечора її рівень піднявся ще вище. Влада міста закликає місцевих жителів проявляти підвищену обережність, а туристів по можливості утриматися від відвідин Венеції до завершення повені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Більше 95 відсотків території Венеції пішло під воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі