вівторок, 04 грудня 2007 10:44

Більше 8,5 тис. ув"язнених звільнено в М"янмі

Власті Мьянми оголосили амністію для більш ніж 8,5 тисяч ув"язнених.

З повідомлень не ясно, чи входять до цього числа прихильники опозиції, заарештовані у вересні під час придушення антиурядових демонстрацій. Серед звільнених - 33 підданих Таїланду.

Рішення звільнити ув"язнених викликане бажанням продемонструвати "співпрацю з ООН і міжнародним співтовариством".

У понеділок у М"янмі почала роботу спеціальна комісія з підготовки проекту нової конституції країни, яку військова хунта називає одним з основних пунктів своєї "дорожньої карти до демократії".

У вересні у М"янмі відбулися численні антиурядові виступи. Приводом для масових заворушень, що почалися 19 серпня, стало двократне підвищення цін на пальне.

Протестуючі вимагали поліпшення соціально-економічних умов у країні, а також проведення демократичних реформ, звільнення з-під домашнього арешту лідера Національної ліги за демократію, що перемогла на виборах в 1990 році, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи.

Під час заворушень загинули десятеро людей. Опозиціонери заявляють, що число жертв перевищує 200. Крім того, за їхніми даними, власті затримали близько 6 тисяч осіб, в тому числі декілька сотень буддійських ченців, які очолили акції протесту, повідомляє Ассошіейтед Прес.

 

Зараз ви читаєте новину «Більше 8,5 тис. ув"язнених звільнено в М"янмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі