четвер, 21 серпня 2008 09:29

Більше 70 чоловік загинули від повені в Індії

В результаті повеней, викликаних мусонними дощами, на півночі Індії загинули щонайменше 74 людини. Були також зруйновані десятки будівель, повідомили сьогодні поліцейські. Стихія обрушилася на штат Уттар-Прадеш, один з бідних індійських штатів, повідомляє AssociatedPress.

Так, в місті Варанасі за добу випало 290 міліметрів опадів. В результаті повені обрушилися стіни одного з будинків, загинула сім"я з 9 чоловік. Там же стихія забрала життя ще 4 чоловік. Родичі загиблих отримають 2,35 тисяч доларів компенсації.

Повінь послужила причиною загибелі 24 чоловік в місті Ситапур, де водою було зруйновано 12 будівель. Постраждали також жителі інших міст штату Уттар-Прадеш.

Всього в поточному році мусонні дощі стали причиною загибелі більше 300 чоловік по всій Індії. Сезон мусонних дощів триває з червня по вересень. Дощі не тільки призводять до руйнівних повеней, а також приносять вологу, необхідну для фермерських господарств.

Зараз ви читаєте новину «Більше 70 чоловік загинули від повені в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі