середа, 11 липня 2007 09:34

Більше 36 мільйонів китайців постраждали в результаті повеней

Зсуви й повені в першу декаду липня в східних і південних районах Китаю забрали життя 131 людини, ще 31 пропали без вісті, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на міністерство цивільної адміністрації КНР.

Зливови і грози, що бушували на півдні і сході країни з кінця червня, змусили місцеву владу в екстреному порядку евакуювати з районів, що терпіли лихо, близько 1,2 мільйонів людей.

За станом на вечір вівторка в цілому в шести провінціях країни (Сичуань, Хубей, Шеньсі, Хенань, Аньхуей, Цзянсу) постраждали близько 36 мільйонів людей, нанесена шкода урожаю на площі більше 2,5 мільйонів гектарів, зруйновано 99 тисяч будинків і споруд.

Прямий економічний збиток, нанесений стихією, оцінюється в 9,9 мільярда юанів (1,3 мільярда доларів), збитки, нанесені сільському господарству постраждалих районів, перевищують 5,8 мільярдів юанів (760 мільйонів доларів), повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Більше 36 мільйонів китайців постраждали в результаті повеней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі