вівторок, 27 травня 2008 15:11

Більше 20 людей заарештовано в Неаполі у справі про "сміттєву кризу"

Поліція заарештувала близько 25 людей, зокрема працівників Комісаріату по відходах області Кампанія (адміністративний центр - Неаполь), де склалася катастрофічна ситуація з вивозом і переробкою відходів, повідомив журналістів у вівторок представник правоохоронних органів.

Заарештовані звинувачуються в причетності до незаконної утилізації відходів, фальсифікації документів і шахрайстві в збиток державі.

В результаті операції під домашнім арештом опинилися, зокрема, представниця відділу санітарії Департаменту громадської оборони і колишній заступник надзвичайного комісара з "сміттєвої проблеми" Марта Де Дженнаро. До числа підозрюваних, які проходять у цій справі, потрапив також префект Неаполя Алессандро Панса.

Важка ситуація зі сміттям в італійській області Кампанія склалася більше десяти років тому. Аналітики пов"язують витоки проблеми з діяльністю неаполітанської мафії (каморри), яка активно заробляє на нелегальній утилізації відходів і зацікавлена в тому, щоб "сміттєва проблема" не вирішувалася.

Уряд намагається вирішити проблему. Зокрема, він запропонував відкрити в області 10 нових звалищ і побудувати чотири заводи з переробки сміття. Втім, місцеві жителі виступають проти цього плану влади, вважаючи, що звалища завдають шкоди людському здоров"ю і сільському господарству, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Більше 20 людей заарештовано в Неаполі у справі про "сміттєву кризу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі