пʼятниця, 01 серпня 2008 10:44

Більше 2 млн гривень зібрали українці для постраждалих від повені

Більше 2 млн гривень зібрали українці для постраждалих від повені
На небюджетний рахунок уряду, відкритий Державною казною України для добродійних внесків і спонсорської допомоги постраждалим від стихійного лиха в західних регіонах, вже поступили понад 2 мільйони гривень. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко.

"Ми виражаємо щиру подяку всім підприємствам, організаціям, установам, громадянам України, які вже відгукнулися або ще відгукнуться на заклик уряду надати постраждалим регіонам матеріальну допомогу. Адже збиток, нанесений стихією, величезний. Кожна гривня, яка поступає на рахунок, буде направлена виключно на відшкодування збитку громадянам", - сказав Розенко.

За його словами, зібрані кошти перераховуватимуться обласним державним адміністраціям відповідно до розподілів, визначених Робочою комісією, яку очолює перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов. Робоча комісія також здійснюватиме контроль за цільовим використанням зібраних коштів і інформуватиме громадськість про їх цільове використання.

За інформацією першого заступника міністра, внески на рахунок зробили багато підприємств, організації і установи з різних регіонів України. Крім того, засоби особисто перерахували понад 30 громадян. Загальна сума добродійних внесків на рахунку в даний час складає 2 мільйони 301 тисяча 130 гривень.

"Ми закликаємо всі трудові колективи, громадськість, засоби масової інформації активно включитися в цей добродійний рух. Сподіваємося, що люди, небайдужі до чужої біди, обов"язково відгукнуться і завдяки ним добродійний рахунок поповнюватиметься щодня", - сказав Розенко.

Раніше Юлія Тимошенко повідомила, що Кабінет міністрів зібрав 1 мільйон гривень добродійних засобів для областей, що постраждали від паводку.

"Вже на урядовому рахунку знаходиться 1 мільйон гривень", - сказала вона, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Більше 2 млн гривень зібрали українці для постраждалих від повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі