четвер, 29 травня 2008 17:38

Більше 1,8 мільйонів чоловік постраждали від повені в Китаї

На сході Китаю більше 1,8 мільйонів чоловік постраждали від масштабної повені, спровокованої зливовими дощами, повідомляє в четвер агентство Синьхуа.

Це вже не перший удар стихії по Китаю за місяць - 12 травня на південному заході країни відбулося найбільше за останніх 30 років землетрус магнітудою 8 балів. Його жертвами, за останніми даними, стали більше 68,5 тисяч чоловік. У районі лиха було зафіксовано вже 8 тисяч 448 залишкових поштовхів. Зокрема, в районі лиха відбулося п"ять поштовхів магнітудою понад 6 балів, 28 поштовхів магнітудою понад 5 балів і 182 поштовхи з магнітудою понад 4 бали.

За останніми даними, проливні дощі і спровоковані ними паводки торкнулися на сході КНР території в 50 тисяч квадратних кілометрів. Від повеней постраждали 11 міст і 275 населених пунктів.

У район катастрофи перекидаються загони рятувальників, які були раніше мобілізовані на ліквідацію наслідків землетрусу на південному заході Китаю.

Загроза повеней також зберігається в південно-західній провінції, що постраждала від землетрусу, Сичуань.

За останніми даними, через спровоковані землетрусом обвали в горах провінції утворилося 35 запруд, які можуть прорватися у будь-який момент. У них накопичилося вже 130 мільйонів кубометрів води. Крім того, під загрозою обвалення в провінції знаходяться 69 дамб.

З паводкоопасних районів планується евакуювати до 1,3 мільйонів чоловік, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Більше 1,8 мільйонів чоловік постраждали від повені в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі