понеділок, 12 листопада 2007 18:13

Більше 160 тонн нафти зібрано на береговій лінії Керченської протоки

Більше 160 тонн нафти зібрано по береговій лінії Керченської протоки, де потерпіли крах декілька судів, зокрема танкер, повідомив представник Південного регіонального центру МНС Росії.

"На даний момент основним джерелом забруднення вважаються частини танкера, що розламалися", - сказав він, додавши, що вже підготовлено два танкери для перекачування нафтопродуктів з судна, що розкололося.

За даними МНС, у вівторок на місце події відправиться зведений мобільний загін 495-го рятувального центру МНС, який візьме участь в зборі відходів нафти по береговій лінії.

У ліквідації ЧС на сьогоднішній день задіяно 488 чоловік, 94 одиниці техніки, з них 17 судів, шість авіасудів і 71 одиниця техніки.

В неділю на південь від порту "Кавказ" на рейдовій стоянці під час шторму розламався навпіл танкер "Волгонефть-139", завантажений більш ніж 4 тисячами тонн мазуту. На борту танкера знаходилися 13 членів екіпажа.

В результаті аварії носова частина судна залишилася на якорі, а кормова частина з членами екіпажа стала дрейфувати. До вечора 11 листопада кормова частина танкера сіла на мілину в районі коси Тузла. В результаті інциденту з танкером "Волгонефть-139" ніхто з людей не постраждав, але в Азовське море вилилося біля однієї тисячі тонн мазуту, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Більше 160 тонн нафти зібрано на береговій лінії Керченської протоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі