четвер, 18 вересня 2008 15:32

Білоруським опозиціонерам не дали надрукувати передвиборчу агітацію

Центрвиборчком Білорусі не став розглядати скаргу представників Об"єднаної громадської партії (ОГП), які не змогли надрукувати агітаційні матеріали для участі в майбутніх парламентських виборах. Про це повідомляє "Интерфакс".

Кандидатам в депутати від ОГП, зокрема Анатолію Лебедько, Олександру Добровольському та Станіславу Богданкевичу, як повідомляється на сайті ОГП, було відмовлено у друці агітаційних матеріалів в шести друкарнях. За словами секретаря ЦВК Миколи Лозовика, кандидати хотіли випустити не буклет, а спецвипуск газети "Народна воля". Як підкреслив Лозовик, Борисівська друкарня, в яку вони звернулися, не має ліцензії на друкування газет.

"Було запропоновано змінити формат передвиборчого буклета, але досі таких дій з боку кандидатів в депутати не було", - відзначив секретар ЦВК. Голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина заявила, що розглядати дії друкарні - це "дуже велика честь". Як повідомляє ОГП, рішення не включати це питання до порядку денного було ухвалене членами ЦВК одноголосно.

За словами керівника ОГП Анатолія Лебедька, тим самим ЦВК відмовилася сприяти у виданні передвиборчої продукції його об"єднання. 18 вересня кандидати в депутати від ОГП мають намір розглянути доцільність подальшої участі у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Білоруським опозиціонерам не дали надрукувати передвиборчу агітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі