вівторок, 17 червня 2008 17:07

Білоруський суд покарав священика за освячення хреста

17 червня Стародорожський районний суд Мінська оштрафував православного священика Леоніду Акаловича, за те що той освятив хрест на згадку про жертви Великої вітчизняної війни. Про це повідомляє "Хартія"97". Сума штрафу склала 30 "базових величин", що еквівалентно 1 мільйону 50 білоруським рублям (близько $470).

Леонід Акалович був арештований сьогодні вранці. У міліції заявили, що в селі Дражно, де був встановлений хрест, священик влаштував "несанкціоновану акцію". Сам він відкинув всі звинувачення в свою адресу.

Пам"ятний знак в Дражно (Мінська область) був встановлений 19 квітня за ініціативою секції "Меморіал" Білоруського добровільного суспільства охорони пам"ятників. Його присвятили 25 мирним жителям, які в 1943 році загинули від рук партизан, що проводили операцію зі знищення розміщеного в селі поліцейського гарнізону фашистів.

Місцева влада намагалися перешкодити установці хреста, а згодом демонтували його і перевезли в село Залежьє, яке знаходиться в декількох кілометрах від Дражно.

За участь в установці пам"ятного знаку керівник секції "Меморіал" В"ячеслав Сивчик і краєзнавець Віктор Хурсик отримали по 15 діб адміністративного арешту, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський суд покарав священика за освячення хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі