пʼятниця, 28 грудня 2007 11:37

Білоруський блогер добився від влади поставок кефіру

Білоруський блогер Євгеній Ліпкович отримав від уряду країни згоду відновити виробництво нежирного кефіру, повідомляє Lenta.ru

Ліпкович, який опублікував історію пошуків продукту у себе в блозі, на початку грудня виявив відсутність знежиреного кефіру в білоруських магазинах. Інший кефір блогер пити не може, він діабетик. Йому вдалося домовитися з мінським міськвиконкомом про те, щоб адміністратор залишив йому в одному з магазинів два пакети кефіру.

Блогер не заспокоївся і подзвонив виробникам. Ті пояснили відсутність кефіру відразу декількома причинами - збитковістю виробництва, відсутністю необхідної упаковки, і навіть поломкою лінії розливу.

Блогер також організував флеш-моб, в рамках якого президентський посланник Павло Якубович одержав тисячі листів з вимогою доставити кефір в магазини. Врешті-решт на заклики Ліпковича відгукнувся віце-прем"єр Білорусії Іван Бамбіза, який заявив, що з 24 грудня "Гормолзавод номер 2" повинен почати виробництво нежирного кефіру.

У самому "Гормолзаводї" відзначають, що збиткове для них виробництво було почате достроково, ще 20 грудня. У магазини кефір поки що не надійшов.


Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Білоруський блогер добився від влади поставок кефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі