вівторок, 23 грудня 2008 19:34

Білоруські прикордонники затримали громадянина світу

Полоцькі прикордонники затримали 22 грудня в пункті пропуску "Урбани" на білорусько-латвійському кордоні чоловіка, який пред"явив паспорт громадянина світу, повідомляє сайт "Білоруські новини".

Затриманий розповів, що він є громадянином Росії. Повертаючись з Швеції, він втратив свій паспорт і тому скористався паспортом громадянина світу.

За словами начальника прес-центру Держприкордонкомітету Олександра Тищенка, цей випадок є унікальним для Білорусі. Разом з тим він відзначив, що паспорт громадянина світу не дозволяє перетинати кордон.

Паспорт громадянина світу визнають шість країн: Буркіна Фасо, Еквадор, Танзанія, Мавританія, Того і Замбія. Документ видається організацією WorldServiceAuthority.

Засновником WSA був колишній американський льотчик Гарі Девіс, який в 1948 році відмовився від громадянства США на користь придуманого громадянства світу.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські прикордонники затримали громадянина світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі