понеділок, 25 червня 2007 14:50

Білоруське телебачення звинуватило опозицію в тероризмі

Білоруський державний перший телеканал повідомив про затримання на білорусько-польському кордоні членів опозиційного руху "Молодий фронт", які навчаються в Польщі.

У опозиціонерів, за офіційними даними, вилучені ноутбуки з електронними посібниками "з тероризму": електронна енциклопедія мін і підривників, матеріали з проведення терактів, а також тексти "Настільної книги терориста".

У штабі молодіжного руху уточнюють, що якийсь час назад на кордоні дійсно затримали Бориса Горецкого, у якого конфіскували ноутбук і до цих пір не повернули. Проте, за словами одного з лідерів "Молодого фронту" Артура Фінькевіча, це відбулося кілька місяців тому, а в неділю Горецкий вилетів до Страсбурга для участі в міжнародній конференції недержавних організацій при Раді Європи.

Показаний білоруським телебаченням сюжет активісти опозиції вважають "очевидною провокацією з метою дискредитувати національні демократичні сили". Лідер Білоруського народного фронту Вінцук Вячорка охарактеризував його як "нервову реакцію властей на недавнє позбавлення Білорусії пільг в торгівлі з Євросоюзом", повідомляє Радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Білоруське телебачення звинуватило опозицію в тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі