вівторок, 16 вересня 2008 16:41

Білоруська опозиція вирішила брати участь в парламентських виборах

Білоруська опозиція має намір брати участь в парламентських виборах 28 вересня, повідомляє Корреспондент.Net з посиланням на одного з лідерів опозиції Олександра Козуліна.

За словами Козуліна, опозиціонери зосередять свою увагу на 20-25 виборчих ділянках, де підтримувані ними кандидати "мають всі підстави отримати більшість голосів".

При цьому Козулін висловив упевненість, що парламентські вибори стануть "черговим фарсом" і що президент Білорусі Олександр Лукашенко "призначить потрібних депутатів", а якби вибори були чесними, опозиція могла б розраховувати на половину місць в парламенті.

Висунення кандидатів в депутати в Білорусі завершилося 18 серпня. Представники опозиції раніше заявляли, що "залишають за собою право зняти всіх своїх кандидатів за декілька днів до дня голосування".

Лукашенко, у свою чергу, пообіцяв, що вибори будуть відкритими і демократичними. Євросоюз вже заявив, що у такому разі санкції проти Білорусі, введені цією міжнародною структурою через те, що вона не визнає легітимність діючої білоруської влади, можуть бути частково зняті. Деякі експерти вважають, що помилування Олександра Козуліна, який провів два роки у в"язниці (звинувачувався в організації масових безладів), також було направлене на поліпшення іміджу Білорусі напередодні виборів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська опозиція вирішила брати участь в парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі