неділя, 19 грудня 2010 18:18

Білоруська опозиція готується до Майдану

Білоруська опозиція готується до Майдану

До центральної площі Мінська, де після закриття виборчих дільниць опозиція планує провести акції протесту, почала підтягуватися спецтехніка внутрішніх військ.

У другій половині неділі на Жовтневій площі з'явилися броньовані МАЗ спеціальної модифікації з бійцями. О 16:0 з двох сторін площі стояли по три таких машини спецтехніки.

На самій площі працює ковзанка, де зараз катаються близько ста людей. В організованому тут же прокаті ковзанів повідомили, що будуть працювати до опівночі, що на годину довше звичайного часу.

Раніше шестеро опозиційних кандидатів закликали білорусів зібратися о 20:00 на Жовтневій площі.

"Білоруси - великий народ. Ми анітрохи не гірші за інші європейські нації, які вибороли свою свободу. Сьогодні ми доведемо це на весь світ. Разом ми - сила. О 20:00 ми вийдемо на Жовтневу площу Мінська, захистимо свій вибір, свою свободу і право жити у вільній європейській країні!", - заявив кандидат у президенти Андрій Санніков.

Інший кандидат Микола Статкевич сказав, що не має наміру голосувати, оскільки волевиявлення все одно буде сфальсифіковане.

"Потрібно готуватися до Майдану", - наголосив Статкевич.

За даними Центрвиборчкому країни, президентські вибори в Білорусі вже можна вважати такими, що відбулися. Станом на 14:00 у голосуванні взяли участь більше 65% виборців.

За даними екзит-полу, проведеного провладним центром ЕКООМ, станом на 15:00 чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає 74% голосів. Друге і третє місце посідають кандидати від опозиції - Андрій Санніков (6,33%) і Володимир Некляєв (4,49%).

За матеріалами: Вести, Хартия-97

Зараз ви читаєте новину «Білоруська опозиція готується до Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі