середа, 14 листопада 2007 16:13

Білорусія пообіцяла помститися США за "Белнефтехим"

Міністерство закордонних справ Білорусії заявило, що санкції, введені Сполученими Штатами відносно нафтохімічної компанії "Белнефтехим", суперечать міжнародному праву. На питання про те, чи не буду вжиті відповідні заходи відносно США, прес-секретар білоруського МЗСу Андрій Попов відповів, що "в умовах недружніх дій республіка буде вимушена адекватно реагувати".

Серед тих норм, які, на думку МЗСу, були порушені американською стороною, Попов назвав принципи Статуту ООН, правила ВТО, а також положення меморандуму про гарантії безпеки, які Білорусія отримала від США у зв"язку з приєднанням до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про рішення заморозити рахунки білоруської держкомпанії "Белнефтехим" і її американської "дочки" "Belneftekhim USA" Білий дім оголосив 13 листопада. Відтепер громадянам США заборонено вести справи з представництвами "Белнефтехима" в Росії, Україні, Китаї, Німеччині і Латвії, так само як і з її дочірньою компанією.

Раніше США заявляли, що мають намір ввести нові санкції відносно Білорусії, за те, що там, на думку Білого дому, порушуються права людини. У 2006 році керівництву республіки був заборонений в"їзд в Сполучені Штати, крім того Вашингтон оголосив, що заморожує зарубіжні рахунки Олександра Лукашенка і його оточення. Президент Білорусії, щоправда, заявив, що ніякого майна в Штатах у нього не немає, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Білорусія пообіцяла помститися США за "Белнефтехим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі