четвер, 10 січня 2008 13:42

Білорусія підвищила ціни на прокачування російської нафти

Уряд Белорусії ухвалив підвищення тарифів на транзит російської нафти по нафтопроводу "Дружба", за допомогою якого російська нафта потрапляє в Україну і через Польщу в країни Західної Європи.

З 1 лютого тариф на прокачування нафти у бік Польщі буде підвищений на 15,7 відсотка до 2,8 євро за тонну за 100 кілометрів. На маршруті у напрямку України доставка нафти стане дорожча на 16,7 відсотка і виросте до 1,2 євро. Крім того, за вуглеводи, які поступають на Мозирський нафтопереробний завод, доведеться платити по 0,6 євро, що на 13,3 відсотка більше, ніж зараз.

У міністерстві економіки Білорусії підвищення тарифів пояснюють зростанням цін на прокачування нафти по території Росії. З 1 січня 2008 року тариф для трубопроводу "Дружба", ведучого до Білорусії, збільшений на 15,2 відсотка.

Останній раз Білорусія піднімала тарифи на прокачування нафти в 2007 році. До цього ставки тарифу не збільшувалися з 1995 року. Через Білорусію щорічно прокачується близько 70 мільйонів тонн російської нафти, а з урахуванням постачань на Мозирській НПЗ - 80-81 мільйон тонн, повідомляє "Кореспондент.net".

Зараз ви читаєте новину «Білорусія підвищила ціни на прокачування російської нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі