середа, 14 листопада 2007 12:35

Білорусія отримає від Росії РК "Іскандер" у відповідь на ПРО США в Європі

Білорусія отримає за пільговими цінами російські ракетні комплекси "Іскандер", заявив начальник Ракетних військ і артилерії країни Михайло Пузіков. У Росії роз"яснили: це "асиметрична відповідь" на розгортання елементів ПРО США в Європі, а також рубіж проти НАТО, про необхідність якого заявляв глава Міноборони РФ Сердюков.

Пузіков проголосив, що до 2015-2020 років планується реалізувати низку заходів щодо повного переозброєння новою технікою 465-ї ракетної бригади, дислокованої в Целі (Осиповічський район, Могильовська область). В даний час її устатковано оперативно-тактичними комплексами "Точка-У", що були взяті на озброєння в 1989 році.

Ракетний комплекс "Іскандер-Е" (експортний варіант) має дальність ураження 280 км. "Іскандер-Е" може доставляти до мети касетну (з 54 бойовими елементами), проникаючу, осколочно-фугасну, а в перспективі також інші бойові єлементи. Це дозволяє уражати малорозмірні та майданчикові цілі, серед яких вогняні засоби супротивника, системи ППО і ПРО, авіація на аеродромах, командні пункти тощо. Головна відмінність експортної модифікації "Е" від внутрішньоросійського "Іскандера-М" полягає в зниженій на порядок точності стрілянини. Крім того, експортний варіант забезпечений однією ракетою, а не двома. NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Білорусія отримає від Росії РК "Іскандер" у відповідь на ПРО США в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі