четвер, 28 лютого 2008 19:10

Білорусія не визнає незалежність Косова

Президент Білорусії Олександр Лукашенко підтримує прагнення сербів відстоювати суверенітет і територіальну цілісність країни.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко підтримує прагнення сербів відстоювати суверенітет і територіальну цілісність країни. Про це мовиться в посланні президента Білорусії президентові Сербії Борису Тадічу.

"У Республіці Білорусь з глибокою заклопотаністю сприйнято повідомлення про проголошення в односторонньому порядку тимчасовими органами самоврядування Косова незалежності краю. Посилення напруженості, що послідувало в зв"язку з цим, на території сербської автономії підтверджує наші побоювання про зростання нестабільності в краю, що може привести до непередбачуваних наслідків", - відзначив Лукашенко в посланні.

У нім мовиться, що дозвіл кризовій ситуації у відносинах між Бєлградом і Пріштіною лежить виключно в міжнародно-правовій площині. Основою для цього є резолюція Ради Безпеки ООН 1244 (1999).

"Застосування в такому чутливому питанні подвійних стандартів неприпустимо. Визнання окремими державами "незалежності" Косово наочно демонструє істинність "дружніх" намірів Заходу по відношенню до Сербії", - заявив білоруський президент.

Лукашенко відзначив, що білоруський і сербський народи зв"язує багатовікова дружба, що витримала численні випробування, "і сьогодні Білорусія виражає солідарність з прагненням сербів відстоювати свої суверенітет і територіальну цілісність".

Слова підтримки Лукашенко, як, втім, і решти майже всіх лідерів СНД, дуже схожі на офіційну російську позицію. Втім, не дивлячись на їх різкі заперечення, незалежність Косова визнали вже близько десяти країн, ще декілька збираються зробити це найближчим часом. А в четвер в Пріштіні навіть з"явилося перше зарубіжне посольство, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Білорусія не визнає незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі