четвер, 07 червня 2007 12:16

Білорусія депортувала найвпливовішого польського священика

Протестантський проповідник, громадянин Польщі Ярослав Лукасік був депортований з Білорусії, після того, як влада республіки звинуватила його в діяльності, направленій на спричинення шкоди національній безпеці у сфері міжконфесійних відносин. Більше ста чоловік проводжали священнослужителя на залізничному вокзалі Мінська. Коли потяг рушив, присутні на платформі проскандували "Живе Білорусь!".

На думку співголови оргкомітету партії "Білоруська християнська демократія" Олексія Шєїна, в останні п"ять років Ярослав Лукасік був найвпливовішим протестантським пастором в Білорусі. "Його ідеї відродження національної спадщини серед білоруських протестантів кардинально змінили християнське співтовариство країни", - вважає політик.

Лукасик був затриманий 27 травня після богослужіння, яке проводилося в приватному будинку пастора. 30 травня начальник УВС Центрального району Мінська Віталій Синяков оштрафував Ярослава Лукасика на 31 тисяча рублів (близько 15 доларів). Проповідникові було заявлено, що він повинен покинути територію країни.

Покидаючи Мінськ, Лукасик сказав, що завжди відчував підтримку білорусів, особливо "в останні, важкі для мене дні", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Білорусія депортувала найвпливовішого польського священика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі