середа, 23 січня 2008 10:25

Білоруси робитимуть спецефекти для голлівудських фільмів

 За словами директора адміністрації Парку високих технологій Валерія Цепкало, найближчим часом будуть обговорені конкретні пропозиції по створенню на базі білоруського підприємства комп"ютерних спецефектів для голлівудських фільмів. "Для Парку високих технологій це може бути цікавий проект", - відзначив Валерій Цепкало.

Валерій Цепкало повідомив, що потужності Парку високих технологій дозволять розвинути такі напрями діяльності, як 3D-моделювання, комп"ютерна графіка і анімація. Свою підтримку надасть білоруський монополіст у сфері надання послуг широкосмугового доступу в Інтернет "Білтелеком". Компанія вже висловила готовність інвестувати кошти  у реалізацію проекту.

На думку Валерія Цепкало, проект Парку високих технологій буде орієнтований на експорт продукції і "в ньому будуть задіяні білоруські фахівці, які сьогодні недостатньо затребувані".

Заява директора адміністрації Парку високих технологій Валерія Цепкало була зроблена незабаром після того, як стало відомо, що американський продюсер Бред Кревой високо оцінив наявні у Білорусі можливості для виробництва кіно. Американець готовий вкласти кошти у модернізацію Національної кіностудії "Білорусьфільм", а також зняти ряд фільмів за участю голлівудських зірок і білоруських акторів.

"Робота з американськими зірками стане хорошою школою для білорусів", - вважає Валерій Цепкало, повідомляє БілТА.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси робитимуть спецефекти для голлівудських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі