субота, 02 червня 2007 12:06

Білоруси побудували перший в СНД підземний перехід для жаб

У Білорусії на автомобільній трасі Мінськ-Вітебськ побудували підземний перехід для мігруючих земноводних, повідомив провідний науковий співробітник Березінського державного біосферного заповідника, кандидат сільськогосподарських наук Василь Арнольбік.

"Для того, щоб запобігти загибелі амфібій, заповідник спільно з інститутом зоології Національної академії наук Білорусії, громадськими організаціями і автошляховиками розробив і побудував на трасі Мінськ-Вітебськ єдиний на території СНД перехід для мігруючих жаб", говорить учений.

При цьому він відзначив, що аналогічні переходи є у Франції.

Арнольбік пояснив, що швидкісну автодорогу Мінськ-Вітебськ проклали через територію заповідника і через шлях міграції жаб і тритонів до місця нересту.

Було встановлено, що навесні в шлюбний період на ділянці дороги, який перетинає шлях міграції тварин, під колесами автомобілів гинуло до 50% популяції земноводних. Серед них були і занесені в Червону книгу Білорусі очеретяні жаби, відзначив учений.

Підземний перехід для земноводних є п"ятьма трубами, прокладеними під автострадою на відстані 60 метрів один від одного, по яких жаби перетинають дорогу, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Білоруси побудували перший в СНД підземний перехід для жаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі