Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 14:01

Білорусь знищує Шацькі озера

Білорусь знищує Шацькі озера
Перлина Національного природного парку України Шацькі озера, що на Волині, опинились під серйозною загрозою. Білоруський Малоритський кар"єр, який розпочав свою роботу рік тому і межує з Волинською областю руйнує українське диво природи.

Озера Світязь, Кримно, Мошно, Пісочне, що входять до Національного парку розташовані поблизу кордону з Білоруссю і в першу чергу зазнають негативного впливу.

За даними досліджень Інституту гідротехніки і меліорації (м. Київ) розробка кар"єру призведе до порушення водоносних горизонтів, а це означає, що Шацькі озера фактично будуть відрізані від підземного живлення. Як наслідок, озера поступово зміліють.

"Беручи до уваги всю серйозність ситуації, Партія зелених України закликає уряд вжити негайних заходів, щоб припинити будь-які промислові розробки в безпосередній близькості та на території Національного природного парку Шацькі озера", - заявляє заступник голови ПЗУ Тетяна Кондратюк.

"Ми звертаємось зі скаргою до секретаріату Конвенції про оцінку впливу на навколишнє природне середовище в трансграничному контексті (ЕСПО) на невиконання Білоруссю положень конвенції. Ми також направляємо відповідну заяву до Партії зелених Білорусі, Європейської партії Зелених та Європарламенту", - зазначила Кондратюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Білорусь знищує Шацькі озера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути