субота, 05 квітня 2014 10:30

"Білорусь не хоче повторити сумний досвід братів-українців" - Лукашенко зайнявся армією

"Білорусь не хоче повторити сумний досвід братів-українців" - Лукашенко зайнявся армією
Олександр Лукашенко politikus.ru

Сумний досвід України показав президенту Білорусі Олександру Лукашенку, що в нинішній ситуації Білорусі потрібна боєздатна армія, яка може протистояти агресору.

Лукашенко нагадав, що раніше висловлювалися думки, що Білорусі за прикладом ряду інших країн необхідно практично відмовитися від власної армії.

"Виявляється, вона нам потрібна. І слава Богу, що ми, наскільки могли, йшли в ногу з останніми подіями. Ми свою армію весь час вдосконалюємо залежно від того, які локальні війни відбувалися на нашій планеті", - підкреслив глава білоруської держави, інформує Цензор НЕТ з посиланням на belta.by.

"Ми не агресори, ми воювати ні з ким не хочемо. Але, якщо хтось поткнеться, ми повинні бути готові нанести цьому агресору неприйнятний збиток. Це тільки оборонна доктрина", - заявив Олександр Лукашенко.

Президент нагадав, що доручав модернізувати десять літаків для потреб Військово- повітряних сил Білорусі.

"Потім, мабуть, ще десять, коли ви зробите ці. Але ВВС ми повинні тримати в справному стані, щоб не повторився сумний досвід наших братів-українців. Коли треба було воювати, виявилося, що немає армії, - сказав президент. - Начебто 250 тис., як мені Янукович говорив, у нього багнетів було рік тому. А коли торкнулося - армії немає", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Білорусь не хоче повторити сумний досвід братів-українців" - Лукашенко зайнявся армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі