понеділок, 03 березня 2008 09:26

Білий дім відмовився коментувати вибори в Росії

Білий дім поки не коментуватиме президентські вибори в Російській Федерації.

За словами представника Ради національної безпеки США Гордона Джондроу, поки немає остаточних результатів, оголошених виборчою комісією, робити коментарі зарано.

Раніше президент США Джордж Буш відносно майбутніх виборів президента РФ заявив, що не думає, що майбутній російський президент буде маріонеткою Володимира Путіна.

За його словами, у відносинах із лідером іншої держави дуже важливо "встановити особистий контакт", що допомагає згодом знаходити спільну мову і виробляти прийнятні для обох сторін рішення, як, наприклад, із нинішнім російським президентом. Саме такі відносини Дж. Буш планує зберегти і з наступним главою Російської держави.

Нагадаємо, що США відмовилися надати своїх спостерігачів на російські вибори, пославшись на зайнятість у зв"язку з підготовкою до власних виборів.

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) РФ заявили, що не вважають політизованою відмову США, а також низки інших країн Євросоюзу в спостереженні за виборами. Як повідомив член ЦВК Ігор Борисов, Центрвиборчком вважає, що це "нормальний процес взаємодії виборчих органів на двосторонній основі", передає Reuters.
Зараз ви читаєте новину «Білий дім відмовився коментувати вибори в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі