вівторок, 08 липня 2008 09:57

Білий дім вибачився перед Берлусконі за образливу публікацію біографії

Білий дім був змушений вибачитися за образливу для італійського народу і прем"єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі публікацію, поширену серед журналістів перед початком саміту "великої вісімки".

У біографії, вкладеній в прес-кіт американських журналістів, підкреслювалося: "Італійський прем"єр є одним з найбільш суперечливих лідерів в історії країни, що здобула популярність у зв"язку з урядовою корупцією".

У поширених матеріалах голова ради міністрів характеризувався, в першу чергу, як бізнесмен, який володіє солідною власністю, і "великим впливом на міжнародні ЗМІ". "Багато хто вважав Берлусконі дилетантом у політиці, який завоював свій важливий пост тільки завдяки своєму значному впливу на національні ЗМІ... Його багато хто ненавидить, але всі поважають принаймні за його силу волі", - йшла мова в документі.

Далі в матеріалі згадувалися деякі факти біографії прем"єра. Зокрема, наголошувалося, що під час навчання в міланському університеті він продавав пилососи і заробляв на життя, виконуючи пісні на круїзних яхтах.

Після того, як зміст прес-кіт американських журналістів стало надбанням громадськості, з США надійшов лист, в якому заступник прес-секретаря Білого дому Тоні Фратто писав: "У неофіційній біографії італійського прем"єр-міністра Берлусконі, включеній в матеріали для преси, використовуються образливі вирази як для прем"єр-міністра Берлусконі, так і для італійського народу. Почуття, виражені в біографії, не співпадають з поглядами президента Буша, американського уряду і американців".

"Ми приносимо свої вибачення Італії та прем"єр-міністрові за цю прикру помилку", - резюмував він, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім вибачився перед Берлусконі за образливу публікацію біографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі