четвер, 15 травня 2008 09:18

Білих ведмедів визнали видом, що зникає

Влада США внесла білого ведмедя до списку тварин, які знаходяться під загрозою вимирання. На межі зникнення ці тварини опинилися через скорочення зони їх природного проживання, що викликано таненням льодовиків в Арктиці, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ США Дірка Кемпторна

Як зізнався чиновник, "включення до списку не зупинить зміни клімату на планеті та не зарадить таненню льодів", тому для вирішення проблеми потрібні спільні дії всіх провідних економічних держав.

Разом з тим визнання того факту, що глобальне потепління загрожує популяції білих ведмедів, може мати серйозні наслідки для екологічної політики США. Американське законодавство забороняє проводити дії, які можуть сприяти подальшому зникненню видів тварин, які знаходяться під загрозою вимирання.

У грудні 2006 року адміністрацію президента США в судовому порядку зобов"язали винести постанову щодо статусу білого ведмедя. Рішення було обнародувано за день до закінчення відведеного судом терміну, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Світові екологічні організації з 2005 року добиваються визнання білого ведмедя видом, який знаходиться під загрозою вимирання через глобальне потепління.

З 1990-х років через зміни клімату площа арктичних льодів, які необхідні білим ведмедям для полювання і розмноження, скоротилася до 5,5-6 мільйонів з 8 мільйонів квадратних кілометрів. Результати дослідження, яким займався міністр внутрішніх справ США Дірк Кемпторн, показали, що дві третини арктичних хижаків можуть зникнути до 2050 року, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Білих ведмедів визнали видом, що зникає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі