пʼятниця, 27 червня 2008 10:27

Біл Гейтс попрощався з Microsoft

Біл Гейтс попрощався з Microsoft
Біл Гейтс, який більше десяти років утримував титул найбагатшої людини в світі за версією журналу Forbes, в п"ятницю офіційно прощається зі своєю роллю головного керівника імперії Microsoft з річним обігом продажів більш ніж 40 мільярдів доларів.

П"ятдесятидворічний бізнесмен і філантроп, який багато в чому змінив сучасний світ завдяки комп"ютерним технологіям і усвідомленню відповідальності за те, що відбувається в глобальному світі, відтепер має намір зробити добродійність головною справою свого життя.

"Це було важке рішення для мене. Я не думаю, що у мене з"явиться більше вільного часу, робота у фонді для мене дуже важлива", - сказав Гейтс, прощальне слово якого розміщене на сайті корпорації.

Про намір відійти від справ він оголосив ще два роки тому, підготувавши ґрунт для "оксамитової" передачі своїх повноважень генеральному директорові Стіву Баллмеру, також розширивши зону відповідальності Крейга Манді і Рея Оззі. Саме ця "трійка" тепер визначатиме курс компанії.

Гейтс починаючи з 27 червня переорієнтовувався від щоденного керівництва компанією на управління Фондом Біла і Мелінди Гейтс. Він залишиться на посту голови і братиме участь у відборі проектів, що висуватимуть Баллмер і команда управлінців, повідомила Microsoft.

"Я щасливий мати дві пристрасті в життя, які вважаю такими важливими і такими захоплюючими. Підготувавшись до цієї зміни, я твердо упевнений в тому, що шлях, який чекає Microsoft, буде яскравішим, ніж будь-коли", - сказав Гейтс в прощальному відеоролику, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Біл Гейтс попрощався з Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі