пʼятниця, 05 вересня 2008 17:51

Безробіття в США досягло п"ятирічного максимуму

Відсоток безробітних в США досяг максимуму з вересня 2003 року. Про це свідчать опубліковані сьогодні дані міністерства праці країни, повідомляє Bloomberg. Рівень безробіття склав 6,1 відсотка в порівнянні з 5,7 відсотка в липні.

У серпні 2008 року американська економіка втратила 84 тисячі робочих місць, що виявилося більше прогнозів аналітиків, що в середньому передбачали скорочення на 75 тисяч. Крім того, були переглянуті дані за червень і липень у бік зменшення числа робочих місць на 58 тисяч.  В цілому за вісім місяців поточного року кількість робочих місць в США скоротилася на 605 тисяч. У 2007 році загальний приріст склав 1,1 мільйона.

Найбільших втрат в серпні зазнала промисловість, де було звільнено 61 тисячу чоловік. Втрати у сфері послуг склали 27 тисяч. В цілому приватний сектор скоротив 101 тисячу співробітників, тоді як держава збільшила свою платіжну відомість на 17 тисяч чоловік.

Як відзначає агентство, нові дані по ринку праці підтримують точку зору тих, хто вважає американську економіку такою, що знаходиться в стані рецесії. Різке зростання безробіття може уповільнити темпи зростання ВВП США, що склали 3,3 відсотка за підсумками другого кварталу 2008 року.

Повідомлення американського міністерства праці викликало падіння котирувань на американських фондових ринках. На 17:30 індекс Dow Jones впав на 0,94 відсотка, продовживши обвал, що намітився 4 вересня (тоді Dow Jones обвалився на 2,99 відсотка).
Зараз ви читаєте новину «Безробіття в США досягло п"ятирічного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі