пʼятниця, 06 лютого 2009 16:54

Безробіття в США досягло 17-річного максимуму

Безробіття в США досягло 17-річного максимуму
Безробіття в США виросло в січні з 7,2 до 7,6 відсотка, що є максимумом з 1992 року. Про це повідомляється в щомісячному звіті Міністерства праці США. Як зазначає Bloomberg, зростання безробіття виявилося більш значним, ніж очікували аналітики, що передбачали збільшення показника до рівня 7,5 відсотка.

У січні економіка США втратила 598 тисяч робочих місць, що на 1 тисячу перевищило рекордний рівень листопада 2008 року. Всього після початку "офіційної" рецесії в грудні 2007 року кількість робочих місць в економіці країни скоротилося на 3,6 мільйона. Такий спад на ринку праці став рекордним для всіх рецесій в післявоєнний період.

Число робочих місць у промисловості зменшилася на 207 тисяч, у будівництві - на 111 тисяч, а в сфері послуг - на 279 тисяч. Єдиною сферою економіки, де робочих місць додалося, став державний сектор. У січні державні структури взяли на роботу додаткових 6 тисяч співробітників.

Безробіття серед білих американців склало 6,9 відсотка, серед негрів - 12,6 відсотка, а серед латиноамериканців - 9,9 відсотка. Найнижчий показник безробіття у вихідців з Азії - 6,2 відсотка.

У січні більшість великих компаній, що базуються в США, заявили про значне скорочення робочих місць. Тільки 26 січня корпорації відзвітували про майбутнє звільнення 50 тисяч співробітників. Масові звільнення повинні підвищити прибутковість компаній, що істотно знизилася в результаті економічної кризи.

Адміністрація США намагається протидіяти обвальному падінню зайнятості масштабними інвестиціями в господарство країни. Зокрема, в плані підтримки економіки, який зараз розглядається в Конгресі, передбачається створення 3,5 мільйона нових робочих місць.
Зараз ви читаєте новину «Безробіття в США досягло 17-річного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі