понеділок, 17 березня 2008 15:28

Безлади в Мітровіці припинилися

Масові безлади в північній частині косовської Мітровіци припинилися, повідомляє агентство BETA. За інформацією поліції, на вулицях залишаються лише поодинокі демонстранти.

Нагадаємо, що вранці через безлади Мітровіцу покинула поліція ООН (UNMIK) і поліція Косово (KPS). Контроль над ситуацією в даний час здійснюють миротворці НАТО (KFOR). За інформацією агентства, на вулицях міста залишилися спалені машини, камені та гільзи.

В п"ятницю, 14 березня, близько 200 сербів захопили будівлю суду ООН в північній частині косовської Мтровіци. В понеділок, 17 березня, поліція ООН взяла штурмом будівлю суду, затримавши більше 50 чоловік. Після цього між поліцейськими і присутніми у будівлі суду сербами відбулися сутички, в ході яких були звільнені близько 20 затриманих.

Незабаром, зіткнення переросли в масові безлади. Повідомлялося, що серби відкрили стрілянину з автоматичної зброї по миротворцях НАТО і поліцейських ООН. При зіткненнях постраждали 22 поляки, 14 українців і більше 30 сербів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Безлади в Мітровіці припинилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі