пʼятниця, 06 квітня 2007 13:16

Безкоштовне обрізання запропонують американським геям

Департамент охорони здоров"я Нью-Йорка введе безкоштовне обрізання для представників груп ризику як додаткову міру профілактики ВІЛ/СНІДу. З цією пропозицією влада міста вже звернулася до правозахисних організацій і представників гей-спільноти.

Прес-секретар департаменту охорони здоров"я Сара Маркт підтвердила в четвер, що відомство розглядає питання про надання безкоштовної послуги з обрізання крайньої плоті чоловікам, які не мають медичної страховки, в міських клініках і лікарнях.

Програма ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) минулого тижня офіційно рекомендувала обрізання як додаткову міру профілактики ВІЛ/СНІДу в регіонах, де це захворювання передається переважно через гетеросексуальні контакти. Про те, що обрізання знижує ризик передачі ВІЛ/СНІДу при традиційному сексі, свідчать результати трьох масштабних клінічних випробувань, проведених минулого року в Центральній Африці. В той же час фахівці з ВІЛ/СНІДу відзначають, що не мають в своєму розпорядженні даних про те, що обрізання здатне захистити від ВІЧ-інфекції жінок і гомосексуалістів.

Чиновники департаменту охорони здоров"я Нью-Йорка, який вважається епіцентром епідемії ВІЛ/СНІДу в Америці, сподіваються, що нова міра виявиться благотворною навіть незважаючи на очевидну різницю між групами підвищеного ризику інфекції в Африці і США. Принаймні, вважають чиновники, обрізання не заподіє ніякої додаткової шкоди городянам.

Згідно статистики в даний час у США обрізанню піддаються до 65% немовлят чоловічої статі. Цей показник, проте, значно нижчий у Нью-Йорку, де високий відсоток приїжджих, а також чорношкірих американців і вихідців із Латинської Америки, серед яких обрізання поширене менше, ніж серед білих американців, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовне обрізання запропонують американським геям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі