середа, 10 жовтня 2007 11:47

Без опалення можуть залишитися Дніпропетровщина, Харківщина і Херсонщина

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявляє про зрив підготовки до опалювального сезону в Дніпропетровській, Харківській і Херсонській областях.

Про це він повідомив на засіданні Кабінету Міністрів.

Зі слів Бойка, заборгованість всіх підприємств комунальної теплоенергетики з 15 жовтня 2006 року становить близько 2 млрд гривень, з яких 670 млн - заборгованість теплокомуненерго Дніпропетровської й Харківської областей.

Міністр зазначив, що в областях з однаковою структурою промисловості й кількістю населення рівень розрахунків зовсім різний.

"Розглянувши, ситуацію з економічної точки зору...з таким ставленням опалювальний сезон у деяких областях може не початися", - сказав міністр.

Він додав, що теплокомуненерго Херсонської області розрахувалися лише за 47% поставленого їм газу (борг - 30 млн. гривень).

Міністр попередив про особисту відповідальність керівників регіонів, які допускають неплатежі за газ.

Однією із причин неплатежів, на думку Бойка, - це здача підприємств ТКЕ в оренду комерційним структурам.

Він зазначив, що 60% загальної заборгованості - заборгованості ТКЕ, що перебувають в оренді.

3 жовтня прем"єр-міністр Віктор Янукович доручив першому віце-прем"єрові Миколі Азарову виділити з резервного фонду державного бюджету кошти в допомогу регіонам для підготовки до опалювального сезону.

Опалювальний сезон в Україні починається, як правило, 15 жовтня й триває до 15 квітня, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Без опалення можуть залишитися Дніпропетровщина, Харківщина і Херсонщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі