понеділок, 04 серпня 2008 13:51

Берлусконі зіпсував художній шедевр XVIII століття (ФОТО)

 
Радники італійського прем"єра і медіамагната Сильвіо Берлусконі, відомого цінителя жіночої краси, вважали за краще замаскувати голі груди на знаменитій картині-алегорії "Час розкриває істину", на тлі якої глава Італії проводив одну зі своїх прес-конференцій, передає TheTimes.

Картина пензля художника Джамбаттіста Т"єполо, як пише видання, була вибрана як фон для виступу прем"єра перед пресою для того, щоб підкреслити легітимність травневих виборів, після яких Берлусконі утретє очолив кабінет міністрів Італії.

Проте думка про те, що зображення голої красуні мелькатиме на екранах прямо над головою 71-річного італійського прем"єра, змусила радників Берлусконі повісити за його спиною репродукцію шедевра із замазаними грудьми. На їхню думку, голе тіло "відволікало б увагу глядачів", а також могло "образити жінок-міністрів".

У свою чергу колишній міністр культури в колишньому уряді Берлусконі і один з відомих мистецтвознавців Італії Вітторіо Сгарбі таким чином прокомментувау рішення помічників прем"єра: "Божевільні. Вони всі з"їхали глузду, - цитує TheIndependent слова Сгарбі. - Що ж нам тепер робити зі всіма жіночими зображеннями, що зберігаються в десятках італійських музеїв, бюстам яких позаздрила навіть Памела Андерсон".

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі зіпсував художній шедевр XVIII століття (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі