пʼятниця, 18 липня 2008 16:24

Берлусконі отримав перемогу над неапольським сміттям

Берлусконі отримав перемогу над неапольським сміттям
Глава італійського уряду Сильвіо Берлусконі заявив про розв"язання сміттєвої кризи в Неаполі. Місто проголосили очищеним від сміття, а поліція позбавила мафію контролю над вісьма міськими звалищами.

У справі про незаконний контроль над вивозом сміття були пред"явлені звинувачення 17 передбачуваним мафіозі. Їх звинувачують у злочинних діях у складі організованого угрупування, нанесенні шкоди природі та незаконному контролі над утилізацією відходів. Багато з обвинувачених вже відбувають покарання за інші злочини.

Берлусконі пообіцяв вирішити проблему зі сміттям в Неаполі до 20 липня. В межах країни прем"єр-міністр Італії обіцяв перемогти сміття за три роки.

Сміттєва криза в Неаполі тривала протягом майже 15 років. Мафія, що контролювала збір та зберігання відходів, перешкоджала будівництву заводів з переробки сміття. Критичною ситуація стала в кінці 2007 року, коли всі звалища міста переповнилися. На вулицях Неаполя скупчилися сотні тисяч тонн відходів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі отримав перемогу над неапольським сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі