середа, 21 травня 2008 13:03

Берлінська філармонія відмінила концерти через пожежу

Адміністрація Берлінської філармонії відмінила всі концерти у зв"язку з пожежею, яка завдала значного збитку будівлі. Пожежники вимушені були просвердлити дах, щоб впоратися з осередком займання.

Пожежа в будівлі філармонії сталася у вівторок 20 травня, в її гасінні брали участь 20 пожежних бригад. Осередок займання знаходився десь під дахом будівлі неподалік від головного концертного залу. Гасіння вогню ускляднювала надзвичайно складна конструкція будівлі, передає РСН.

Берлінська поліція вважає, що займання, швидше за все, сталося в ході зварювальних робіт, пише Бі-Бі-Сі.

Персонал і відвідувачів філармонії вдалося швидко евакуювати. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Фаготист Стефан Швейгерт розповів журналістам, що пожежники дозволили музикантам винести з будівлі інструменти, проте на своїх місцях залишилися громіздкі предмети, такі як фортепіано.

Берлінська філармонія, спроектована архітектором Гансом Шаруном у вигляді гігантського жовтого намету, була побудована в 1963 році. Будівля розташовується в так званому "Культурфорумі" - культурному центрі в берлінському районі Тіргартен між Потсдамською площею і каналом Ландвер, повідомляє РИА "Новости".

Її зал відомий своєю прекрасною акустикою, а Берлінський філармонічний оркестр, що працює тут, заснований більше 120 років тому і є одним з найпрестижніших у світі. Зараз ним керує британський диригент сер Саймон Раттл, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Берлінська філармонія відмінила концерти через пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі