вівторок, 27 жовтня 2009 11:20

Беркут узяв штурмом квартиру в Києві (ФОТО)
5

Минулої неділі, 25 жовтня, близько 11:00 в Головне управління МВС України в Києві зателефонував власник двокімнатної квартири в Голосіївському районі столиці, і заявив, що в його квартирі незаконно поселилися двоє громадян Грузії.

Як повідомили в МВС, квартира знаходиться на третьому поверсі п"ятиповерхового будинку по вулиці Яна, 2 у Голосіївському районі Києва.

За словами господаря квартири, близько року тому його житлове приміщення орендували двоє громадян Грузії. Спочатку чоловіки справно платили орендну плату, потім заявили, що в них закінчилися гроші, продовжуючи проживати в квартирі.

Як повідомили в міліції, господар квартири змушений був звернутися до суду, який зобов"язав чоловіків заплатити борг за оренду. Після цього чоловіки виїхали майже на півроку, а кілька днів тому, за словами потерпілого, повернулися до столиці, і незаконно поселилися в квартирі, яку колись знімали.

"Повернувшись до Києва, вони скористалися старими ключами і оселилися у квартирі, яку колись знімали. А коли господар спробував їх виселити, заявили, що хочуть просто забрати свої речі, але так нікуди й не пішли. Крім того, вони погрожували чоловікові підірвати приміщення, якщо той не залишить їх у спокої", - розповіли в ЦГЗ ГУ МВС у Києві.

На місце виклику прибули оперативники і бійці спецпідрозділу Беркут. Туди ж приїхали представники усіх комунальних служб району.

Як розповіли в київській міліції, спочатку комунальники евакуювали з п"ятиповерхівки всіх мешканців, а потім відключили газ і електрику. Тобто, зробили все можливе, щоб в разі вибуху не сталося трагедії.

Після того, як чоловіки і 43-річна співмешканка одного з них відмовилися звільнити квартиру, бійці Беркута вирішили взяти штурмом приміщення.


Як розповіли в міліції, на прохання господаря квартири вхідні двері зламувати не стали, щоб не зіпсувати майно.

Тому правоохоронці спробували поставити драбину до балкону, проте один з чоловіків кілька разів скидав драбину вниз.

За інформацією МВС, зловмисників затримано.

"Зараз громадян Грузії і мешканку Вінницької області затримано. Проти них уже порушено кримінальну справу за статтею 296 КК України (хуліганство). Нам залишилося з"ясувати, чи були затримані раніше судимими, чим займалися в нашій країні, і за які кошти тут проживали", - розповіли в ЦГЗ ГУ МВС у Києві.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Беркут узяв штурмом квартиру в Києві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі