неділя, 26 серпня 2007 10:53

Березовський придумав план скидання Путіна

Підприємець Борис Березовський, що має політичний притулок у Великобританії, знов закликав до державного перевороту у Росії.

У неділю, 26 серпня, він опублікував у британській газеті The Sunday Times статтю, в якій детально пояснює західним урядам, чому і яким чином необхідно добитися падіння режиму Володимира Путіна.

Зокрема, Березовський називає нинішній устрій "авторитарним" і вимагає чинити на Кремль тиск з тим, щоб відновити форму правління, "яка відповідатиме букві і духу Конституції Російської федерації".

Олігарх радить західним лідерам, перш за все, визнати уряд Путіна неконституційним, а потім завдати удару по "інститутах влади" і "корумпованій еліті". При цьому Березовський відзначає, що для цього підійдуть будь-які види дій, включаючи переворот. У підкріплення своїх слів він наводить цитату з англійського філософа Джона Локка: "Якщо уряд порушує закон, скидання його - це не тільки право, але і обов'язок відповідальних членів суспільства".

Бізнесмен додає, що революцію можна здійснити і мирним шляхом, приводячи у приклад "помаранчеву революцію" в Україні і "революцію троянд" у Грузії, пише Lenta.Ru.
Зараз ви читаєте новину «Березовський придумав план скидання Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі