понеділок, 27 березня 2006 14:16

Березовський покладається на мудрість Ющенка

Опальний російський олігарх Борис Березовський, 60 років, вважає, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 55 років, не повернеться до влади. Про це Березовський сказав в інтерв"ю журналу "Профиль-Украина".

Жодного шансу повернути свою владу в Україні у Януковича і всіх так званих "реваншистів" немає. Скільки б місць вони не набрали у парламенті. Не треба переоцінювати їхні сили, – упевнений Березовський.

За його словами, коаліція оранжевих неминуча.

– Чи цього разу, чи через 60 днів після того, як президент оголосить нові парламентські вибори, але це відбудеться неминуче, – наголосив російський бізнесмен.

Говорячи про кандидатуру прем"єра, Березовський сказав, що у команді президента України Віктора Ющенка "зараз немає гідної прем"єрської кандидатури".

Можливий союз між Ющенком і Януковичем російський олігарх назвав "трагічним поворотом".

– Об"єднавшись з Януковичем, він (Ющенко) стане ідейним імпотентом, втратить право бути моральним лідером нації, – пояснив Березовський.

Він також вважає, що коаліція БЮТ із Партією регіонів є неможливою.

– Я не можу уявити ситуації, щоб "регіонали" погодилися увійти до коаліції з Тимошенко і запропонували їй посаду прем"єра. Юлії Тимошенко вони ніколи не повірять. І дуже правильно зроблять, мушу сказати! Вона, безумовно, не їхній стратегічний союзник, вона – союзник президента, – підкреслив російський олігарх.

У разі прем"єрства Януковича, Березовський прогнозує протистояння між президентом і парламентом, що призведе до недієздатності уряду. Якщо прем"єром буде представник "Нашої України", продовжиться нинішня лінія відносин Україна-Росія.

Якщо чільником українського уряду стане Тимошенко, жорсткіше обстоюватиметься економічна незалежність України, упевнений Березовський.

– Прем"єр із неї зовсім непоганий. Сподіваюсь, в Ющенка стачить мудрості це усвідомити, – сказав російський олігарх, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Березовський покладається на мудрість Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі