середа, 18 липня 2007 08:18

Березовський готовий піти під суд в третій країні

Підприємець Борис Березовський, що проживає у Великобританії, якому російська Генпрокуратура інкримінує заклики до насильницької зміни конституційного ладу, 17 липня заявив про свою готовність з"явитися перед судом в будь-якій третій країні в обмін на аналогічні дії Андрія Лугового.

Британські слідчі вважають Лугового причетним до отруєння полонієм екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка в листопаді 2006 року. Запит про екстрадицію що знаходиться в РФ Лугового був відхилений російською стороною, у зв"язку з чим влада Великобританії оголосила про висилку з країни чотирьох російських дипломатів.

"Я особисто готовий поїхати в третю країну, де можна розраховувати на справедливий судовий розгляд, якщо Лугом боїться приїхати сюди", - сказав Березовський. За словами бізнесмена, він ще не звертався в британське міністерство закордонних справ з своєю пропозицією і озвучує його вперше.

В середині липня стало відомо, що бразильський суд видав ордер на арешт Березовського як один з керівників інвестиційної групи Media Sports Investment, спонсора місцевого футбольного клубу "Корінтіанс". Бізнесмен назвав переданий в Інтерпол запит "політизованою кампанією" Кремля, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Березовський готовий піти під суд в третій країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі