четвер, 29 жовтня 2009 10:42

Бен Ладен-молодший розповів подробиці особистого життя батька (ФОТО)

Омар, який гостював у будинку своєї бабусі в Джидді, прокинувся від криків: "Швидше! Швидше йди сюди!". Коли молодий чоловік увійшов у вітальню, то побачив, що його дядько плаче: "Подивися, що зробив твій батько! Він просто знищив нас!". По телевізору показували руїни Всесвітнього торгового центру. За вісім років, що минули з дня "трагедії 9/11", як її називають у США, ще ніхто не чув таких одкровень на цю тему. Омар і його мати Найя, перша дружина бен Ладена, пишуть книгу під назвою Growing Up Bin Laden ( "Дорослішання бен Ладен"), розповідаючи про своє життя з найвідомішим злочинцем усіх часів і народів.

Син саудівського мільйонера, бен Ладен-старший, відмовився від розкішного життя на користь тероризму, ставши лідером екстремістів і оголосивши Заходу джихад. Власне, велику родину він завів з тією метою, щоб самостійно ростити майбутніх солдатів своєї армії, а простіше кажучи - терористів. 17 синів від п"яти дружин могли стати чудовими помічниками своєму батькові.

Зі своєю першою дружиною Усама познайомився, коли йому було 17, а їй - 15 років. Найя була його двоюрідною сестрою. Свого майбутнього чоловіка вона описує як "спокійного, серйозного хлопчика", додаючи, що його очі буквально спалахували кожного разу, коли вона з"являлася в полі його зору.

У них народилося двоє дітей.

Своїх хлопчиків бен Ладен з самого дитинства виховував по-спартанськи. Він регулярно вивозив їх у пустелю, де в нестерпних умовах вони повинні були тренуватися у стрільбі з "Калашникова".

Як повідомляє The Daily Mail, щоб врятуватися від спеки у Судані, Усама змушував синів викопувати ями, досить великі для того, щоб там могла поміститися людина, витягнута на весь зріст. У цих "норах" сім"я і ночувала.

Батьком терорист номер один був дуже суворим. Незважаючи на те, що його сини страждали від астми, він забороняв їм користуватися спеціальними інгаляторами. Єдиний раз, коли у Омара був сильний напад, батько вирішив допомогти йому - наказав своїм людям знайти шматок бджолиних сот.

Проблиски "нормальності" - такі, як захоплення футболом або прояв любові до коней - були такі рідкісні, що губилися на загальному тлі. Однак діти все одно любили його, передає видання.

Після Судану бен Ладен відправився до Пакистану і, нарешті, до Афганістану. Його дружина перебувала в невіданні щодо справи його життя - навіть замах на Усаму в Хартумі не породив у неї підозр.

Омар зізнається, що був неймовірно гордий, коли батько взяв його, 15-річного хлопчика, з собою в Афганістан. Проте коли він з"ясував, що жити йому доведеться в хатинці в горах і особливо після того, як дізнався, що цей будинок бен Ладену подарував лідер талібів, його гордість зникла. Більше того, хлопець почав розуміти, ким насправді є його батько.

Часто бен Ладен несподівано будив своїх синів посеред ночі і примушував їх пробиратися на територію Пакистану, щоб у майбутньому вони могли в будь-якій обстановці знайти шлях до відступу. Омар встиг вивчити буквально всі камені на цих стежках.

У 17 років Омар пережив справжній шок, коли люди його батька випробували хімічну зброю на щенятах.

"Кілька бійців з новачків із задоволенням розповідали мені про муки цих крихітних створінь, описуючи їх агонію. Вони наполягали на тому, щоб я вислухав до кінця, як ті тремтіли від страху, сидячи в своїх клітинах перед тим, як загинути", - згадує Омар .

"Після того, як це сталося, я ще більше віддалився від свого батька. Я часто задумуюсь над тим, що він убив так багато людей, що це перестало викликати в ньому будь-які емоції. Він вже не здатний відчувати ні болю, ні задоволення.

Зараз ми зовсім різні люди. Я абсолютно не схожий на нього. Він молиться на війну, я молюся за мир, при цьому кожен з нас упевнений в своїй правоті. Ми зробили свій вибір. І тепер я живу сам по собі ".

За матеріалом: Правда.Ру

Зараз ви читаєте новину «Бен Ладен-молодший розповів подробиці особистого життя батька (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі