вівторок, 03 серпня 2021 19:09

Bellingcat розслідуватиме смерть білоруса Шишова

Bellingcat розслідуватиме смерть білоруса Шишова
Віталія Шишова знайшли мертвим 3 серпня. Фото: instagram.com/vvshishov

Смерть голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова розслідуватиме портал Bellingcat.

Про це у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" повідомив журналіст-розслідувач Христо Грозєв, інформує Гордон.

В виданні припускають, що смерть Шишова може бути пов'язана зі спецоперацією спецслужб. Грозєв не сумнівається, що це не було самогубством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лукашенко - вбивця власного народу". ЄС і США відреагували на смерть Шишова

"По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, якої ми домоглися, що в Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, що знаходяться в Україні.

Звісно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство", - сказав він.

Громадянина Білорусі 26-річного Віталія Шишова, який зник учора в Києві, знайшли повішеним сьогодні, 3 серпня. Тіло виявили в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі були при ньому. Їх вилучили з місця події.

Зараз ви читаєте новину «Bellingcat розслідуватиме смерть білоруса Шишова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі