пʼятниця, 11 липня 2008 11:22

Бельгія ратифікувала Лісабонську угоду

Бельгія ратифікувала Лісабонську угоду
Бельгія стала 22-ою країною ЄС, що ратифікувала Лісабонську угоду, покликану замінити проект європейської Конституції, яка провалилася. Депутати бельгійського парламенту проголосували "за" цей документ.

Очікується, що Іспанія, Італія та Швеція схвалять цей документ восени. Єдиною країною, яка може звернутися до Конституційного суду за вердиктом, чи варто виносити цей документ на загальнонаціональний референдум, залишається Чехія, на чолі якої стоїть президент-євроскептик Вацлав Клаус.

Проте головною проблемою для Лісабонського договору залишається Ірландія, влада якої з самого початку заявила про намір винести питання про ухвалення цього документа на загальнонаціональний референдум. Він відбувся 12 липня, більшість жителів країни сказали тоді Лісабонській угоді "ні".

Для того, щоб прояснити шляхи виходу з ситуації, що склалася, на місці, до Ірландії 21 липня має намір відправитися президент головуючої в ЄС Франції Ніколя Саркозі.

Лідери 27 країн ЄС на саміті в Брюсселі вирішили повернутися до обговорення ситуації з Лісабонським договором на черговій зустрічі у верхах 15 жовтня в бельгійській столиці. "Договір про реформи" або Лісабонський договір, підписаний лідерами країн ЄС в столиці Португалії в грудні 2007 року, як очікувалося, набуде чинності в січні 2009 року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Бельгія ратифікувала Лісабонську угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі