середа, 13 червня 2007 14:14

Бельгійський журналіст вибачився перед Президентом Франції за те, що назвав його п"яним

Бельгійський журналіст Ерік Бовер, який припустив, що президент Франції Ніколя Саркозі був в нетверезому стані під час саміту "великої вісімки", передав йому свої вибачення через французьке посольство в Брюсселі, передає РИА "Новости".
 
Коментуючи відкриття прес-конференції Саркозі, журналіст телеканалу RTBF вимовив слова "можливо, він випив більше, ніж просто воду", які почули більше мільйона користувачів інтернету.
 
"Я вибачаюся за те, що (ця історія) набула великого поширення. Звичайно ж, я не хотів образити почуття французів, особливо оскільки я сам є наполовину французом по материнській лінії", - сказав Бовер, додавши, що його коментар був всього лише жартом.
 
У відеокадрі, розміщеному в інтернеті, Саркозі виглядав таким, що злегка почервонів, задиханим, вибачався перед журналістами за своє запізнення. А потім він зробив паузу, нібито намагаючись утриматися від сміху, перед тим, як відповідати на питання журналістів.
 
Прес-служба президента Франції відмовилася коментувати відеокадр, відзначивши, що "в Єлисейському палаці не прийнято давати коментарі поганим жартам".
 
За словами директора телеканалу RTBF Верба Тірана, ця історія дістала великий резонанс в Бельгії. "Деякі нас поздоровляли, інші ж були шоковані тим, що ми припустили, що французький президент знаходився не зовсім у нормальному стані", - сказав Тіран.
 
Швейцарська газета Le Temps пише про те, що французькі ЗМІ обійшли увагою дивний відеозапис з прес-конференції Ніколя Саркозі.
 
Французькі ЗМІ віднеслися до інформації надзвичайно стримано. Уривок прес-конференції був показаний на Canal+, але ні в одному з крупних інформаційних випусків не згадувалося про інцидент. У пресі теж ні слова не було сказано на цю тему. Звідси виникла ідея, що розійшлася по інтернету, що крупні ЗМІ вдалися до самоцензури з поваги до влади.
 
Зацікавлені особи відкинули цю версію. За словами журналістки телеканалу France 2, неможливо довести, що президент був п"яний, у будь-якому випадку, це подія дуже давня, щоб заслуговувати на окремий сюжет. Ще один чинник пояснює таку відсутність інтересу: у Хайлігендамме більшість французьких журналістів прогавили вихід Ніколя Саркозі через організаційні проблеми.
 
У вівторок Єлисейський палац все ще не представив офіційного пояснення цього епізоду. Одне можна сказати з упевненістю: після зустрічі з Володимиром Путіном Ніколя Саркозі був запрошений до Москви. Немає ніяких сумнівів в тому, що за його московською прес-конференцією спостерігатимуть з особливою увагою, відзначає видання. www.newsru.com
Зараз ви читаєте новину «Бельгійський журналіст вибачився перед Президентом Франції за те, що назвав його п"яним ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі