вівторок, 22 травня 2007 17:58

Бельгійський художник здійснив державний переворот (ФОТО)


Бельгійський художник-анархіст Жан Бюкуа (Jan Bucquoy) зробив третю за рахунком спробу державного перевороту.

21 травня в 14:15 за місцевим часом він проник в сад Королівського палацу - офіційній резиденції бельгійського монарха - і встановив там свій власний прапор: жовтий банан на червоно-чорному фоні.


Через деякий час він був затриманий двома поліцейськими за те, що опинився в нейтральній зоні, де заборонені будь-які демонстрації. Художника перепровадили в палац. Він був відпущений через дві години.

"Військові, які охороняють палац, навіть не рушили з місця. Питається, для чого вони взагалі потрібні? Це перемога, справжній державний переворот по-бельгійськи", - заявив Бюкуа, вийшовши на свободу.

Жан Бюкуа регулярно проводить перевороти 21 травня, починаючи з 2005 року. У всіх випадках про захід заздалегідь повідомлялося по інтернету. Наступний переворот, як зізнався сам художник, відбудеться 21 травня 2008 року.

План перевороту простий: проникнути в будівлю Королівського палацу, замінити бельгійський прапор на свій власний і, якщо все піде добре, негайно приступити до реформ, повідомляє La Libre.


Зараз ви читаєте новину «Бельгійський художник здійснив державний переворот (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі