вівторок, 01 вересня 2020 10:44

Батькам дали право обирати форму навчання для дітей

Батькам дали право обирати форму навчання для дітей
Згідно з рішенням уряду, 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Фото: pixabay

Батьки школярів в умовах карантину можуть самостійно обирати, чи віддавати дитину до школи, чи залишити її на дистанційному навчанні.

Водночас жителі червоної зони можуть навчатися лише дистанційно, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання", - зазначив Шмигаль в ефірі одного з телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа починається: як мотивувати дитину відвідувати уроки

Згідно з рішенням уряду, 1 вересня цьогоріч проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у червоних зонах навчання відбуватиметься дистанційно.

"Продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти в сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно", - додав Шмигаль.

За його словами, з державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

"Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково чи зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі", - наголосив Шмигаль.

Також він зазначив, що вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак, якщо вузи перебуватимуть у містах помаранчевої зони, заборонять навчання в групах понад 20 осіб.

В Україні розпочинається навчальний рік за новими правилами, викликаними пандемією коронавірусу. У школах впроваджуються протиепідемічні заходи, а відвідувати заклади освіти зможуть лише діти з тих регіонів, які не потрапили до червоної зони.

Зараз ви читаєте новину «Батькам дали право обирати форму навчання для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі